Blijk van waardering: ‘Een kaart van hoop’


Aan het einde van de kersttijd schenkt IJD zeven grote versies van de Kaarten van Hoop aan zeven mensen die in 2023 iets voor jongeren betekenden.

Aan het begin van de advent lanceerden IJD Jongerenpastoraal Vlaanderen en Katholiek Onderwijs Vlaanderen zeven Kaarten van Hoop. Tientallen scholen en jongerengroepen gingen in op de uitnodiging om bemoedigende, dankbare en verbindende kaarten te schrijven aan bekenden of onbekenden.

Ook onze voorzitter Bahattin Koçak kreeg voor zijn opiniestuk in De Morgen ‘Waarom ik als moslim in de kerstvreugde deel’ (https://www.platformb.be/category/artikel/) een ‘Kaart van hoop’, uit handen van Sofi van Ussel, de directeur van IJD Jongerenpastoraal. Een blijk van waardering voor zijn bijdrage aan de interreligieuze dialoog.

“Verschil is niet lastig. Waar jij en ik durven verschillen, begint iets nieuws. Bedankt omdat jij zo anders durft kijken, spreken en schrijven, omdat je de polarisatie het nakijken geeft en altijd naar verbinding zoekt”, staat er op deze grote kaart; wat ook de missie is van Platform B.

Internetgazet Beringen:

Een zichtbaar ontroerde Bahattin Koçak kreeg deze avond uit de handen van directeur IJD Jongerenpastoraal Sofi Van Usseleen ‘kaart van hoop’. Bij het begin van de advent nodigde IJD Jongerenpastoraal Vlaanderen jongeren uit om ‘kaarten van hoop’ te schrijven met een dankbare, bemoedigende, uitnodigende of verbindende boodschap. Zowat dertigduizend kaarten werden gratis bezorgd aan scholen, jongerengroepen en catechesewerkingen. Aan het eind van de kersttijd, bij het begin van het nieuwe jaar, schrijft de organisatie de zeven laatste kaarten aan zeven bekende en minder bekende mensen. Zo kreeg Bahattin de kaart voor zijn opiniestuk in De Morgen op de vooravond van Kerstmis.
“Verschil is niet lastig. Waar jij en ik durven verschillen, begint iets nieuws. Bedankt omdat jij zo anders durft kijken, spreken en schrijven omdat je de polarisatie het nakijken geeft en altijd opnieuw naar verbinding zoekt!’, staat op de kaart van de jongeren aan Bahattin te lezen.
Andere kaarten zijn er onder andere nog voor aartsbisschop Luc Terlinden, zangeres Selah Sue, aan klimaat jongere Simon Sterck en aan de ouderen van WZC De Karmelin Waregem die jongeren verwelkomden voor een zendingsviering bij het vertrek naar de Wereldjongerendagen. De laatste kaart gaat volgende week naar koning Filip.
Sofi Van Ussel: “De koning ontving niet alleen een delegatie WJD-jongeren op het paleis, hij vermeldde de Wereldjongerendagen ook in zijn kerstboodschap”.

https://www.internetgazet.be/beringen/een-kaart-van-hoop-voor-bahattin-kocak.aspx

Op de website van Kerknet staat het volgende:

Een vierde kaart, Van een andere planeet, werd afgeleverd bij Bahattin Koçak, leraar islamitische godsdienst en initiatiefnemer van Platform B, “een organisatie die in België elke dag meer en meer contacten legt met vertegenwoordigers van andere levensbeschouwingen, culturen en gemeenschappen”. In een opiniestuk in december vertelde Koçak waarom hij als moslim graag Kerstmis meeviert.

„Verschil is niet lastig. Waar jij en ik durven verschillen, begint iets nieuws. Bedankt omdat jij zo anders durft kijken, spreken en schrijven, omdat je de polarisatie het nakijken geeft en altijd naar verbinding zoekt”, schreven we hem.

https://www.kerknet.be/ijd/artikel/zeven-zalig-grote-kaarten?microsite=109