Ontmoetingsdag in Borgloon

Met een groepje van ongeveer 50 moslims bracht Platform B op 7 november 2021 een bezoek aan de gerestaureerde kerk van Borgloon. Het bezoek kwam er na een positief antwoord van Forum OKSO (Open Kerk Sint-Odulfus) op de vraag van Platform B om tijdens een dienst de kerk te bezichtigen en een ontmoeting te hebben met de kerkgemeenschap.

Een volle kerk op een zondagochtend met gezinnen voor een gezinsviering, jong-oud; en daarbij nog eens 50 moslims! Dit waren dan ook de juiste ingrediënten voor een (bijna) perfecte ontmoeting tussen moslims en katholieken.

Na de dienst, waar op het einde de aanwezigheid van het groepje moslims werd vermeld, was er de gelegenheid voor een ontmoeting. Met hapjes van de bezoeker en drank van de gastheren werd er heen en weer gepraat over elkaars achtergrond.

Daarna volgde er een gegidste rondleiding in de kerk. Na een warm soepje, ook aangeboden door OKSO was er nog een wandeling door de natuur tot aan het doorkijkkerkje van Borgloon, één van de belangrijkste trekpleisters van Borgloon.

Onze dank gaat uit naar alle aanwezigen in de kerk en vooral het bestuur van OKSO voor de warme ontvangst en hun hartelijkheid en gastvrijheid.